top of page

Novi božićni singl Miroslava i Gordane Evačić

Miroslav i Gordana Evačić, glazbenici osebujnog stila i veliki zaljubljenici u etno, world music i blues izričaj, ovog su nam Božića pripremili zanimljiva glazbena iznenađenja.Njihov najnoviji singl prigodnog naziva „Božićna“ izlazi 28. studenog pod okriljem izdavačke kuće Intek Music, a početkom prosinca bit će objavljen i videospot. Pjesmu su zajedno napisali i izvode je Miroslav i Gordana, a za aranžman je zaslužan Marin Hraščanec.

Za posebno blagdansko ozračje pjesme zaslužne su i članice zbora „Ime ljubavi“ koje su otpjevale zajedno sa Gordanom tekst refrena:

„Vrijeme je godine kad praštamo sve. Božić je, raduj se!“

„Tekst govori o ljubavi i vrijednostima koje ne poznaju tragove vremena. Takva nam ljubav daje poticaj da i ovog Božića uistinu doživimo zajedništvo i radost, te da se okrenemo višim vrijednostima i značenju Božića koji je visoko iznad okvira kupovanja i odlazaka u shopping centre umjesto za obiteljski stol. Svatko u sebi nosi svjetlost i pravo je vrijeme da zaboravimo na sve nesuglasice i svađe, te da praštamo jedni drugima. Voljeli bismo da naša nova pjesma dodirne mnoga srca ovog Božića, to je naša misija.“, rekla je Gordana Evačić.

„Ta ljubav je stara ko svijet, živi vječno i sad,

dopire do svakog od nas, njene svjetlosti plam.“

Miroslav i Gordana iza sebe imaju devet studijskih albuma redovito popraćenih odličnim kritikama renomiranih svjetskih glazbenih magazina fRoots i SingOut! te BBC radija. Surađivali su sa mnogim hrvatskim i inozemnim glazbenicima (Brian Ritchie, Dalibor Grubačević, Livio Morosin, John Kruth, Tamara Obrovac, Tribecastan i dr.)

Miroslav je dobitnik četiri Porina, a Gordana je trostruka dobitnica nagrade Status u kategoriji tradicijskih instrumenata.

bottom of page