top of page

Izašao prvi studijski album Vedrana Zeca - Homecoming

Prvi studijski album Vedrana Zeca ugledao je svjetlo dana 19. veljače na digitalnim glazbenim servisima, a CD se može kupiti u Intek Music-u.

Album naziva “Homecoming“ sadrži ukupno 10 pjesama i novost je na hrvatskoj jazz sceni.

HOMECOMING je album koji se sastoji od isključivo autorskih skladbi Vedrana Zeca. Aranžmane zajednički potpisuju svi članovi benda koji čine iskusni glazbenici, ali ujedno i prijatelji te glazbeni istomišljenici, kojima je ovo prvo zajedničko autorsko ostvarenje: Vedran Zec (akustična i električna gitara), Davor Dedić (klavir, klavijature), Dario Hleb (bas gitara) i Damir Galeković (bubnjevi).

Skladbe na albumu imaju osobni autorski i izvođački pečat, a također se osjeti inspiriranost američkim fusion jazz stilom 70-ih godina. Glazba koju izvode je vrlo relaksirajuća i melodiozna. Prepuna je autentičnih melodijskih linija i suptilnih harmonijskih rješenja te nudi glazbeno zadovoljstvo slušateljima bez obzira na preferirani glazbeni stil. Materijal je snimljen u razdoblju od 2. do 4. mj. 2018. godine, u dva sessiona, u tonskom studiju "Homeland“ u Bizovcu kod Osijeka. Za ton je bio zadužen Aleksandar Stanković, a mix i mastering je radio Marin Hraščanec. Album je izdan za etiketu „Intek Music“, te je realiziran uz potporu sredstava Ministarstva kulture RH.

bottom of page